joi, 10 septembrie 2009

Ideea de bază

   Așa cum din ce în ce mai multe persoane au început să observe, omenirea se află într-o perioadă de profundă schimbare, care are loc în esență la nivel spiritual cu evidente manifestări și în celelalte planuri, energetic, mental și fizic.

Ce reprezintă aceasta schimbare?

   Fragmente de cunoaștere rămase de la vechile civilizații cât și alți păstrători de înțelepciune din zilele noastre ne vorbesc despre evoluția atât la nivel planetar cât și la nivelul conștiinței umane pe o perioadă lungă de timp. Astfel reamintim aici esența textelor mayașe, sumeriene, hinduse, eseniene, egiptene sau chiar mai vechi de atât, cum ar fi tablele de smarald ale lui Toth(Hermes). Se specifică în aceste texte cum evoluția noastră la scară planetara depinde în sine de evolutia unor cicluri mai mari, ale sistemului solar, sistemului galactic sau ale întregului univers. Astfel, salturile in conștiința noastra depind de aceste cicluri care pot favoriza sau defavoriza în anumite momente evoluția conștiinței noastre ca specie. Astfel este explicată evoluția vechii civilizații a Atlantidei, dispariția ulterioară a acesteia și intrarea omenirii într-o perioadă de decădere, urmată apoi de apariția civilizațiilor antice și evoluția noastră până astăzi. Tot acolo se spune și despre condițiile favorabile din perioada în care ne aflăm, ce probabil au devenit mai evidente odată cu apropierea de anul 2012, perioadă în care omenirea are posibilitatea și este susținută să treacă la un nou nivel de evoluție, nivel pe care nu l-a atins niciodată până acum. Sunt multe organizații și articole care vorbesc în detaliu despre această perioadă și am să mai postez și aici articole despre acest subiect, motiv pentru care nu intru acum în prea multe detalii.
Perioada de "trecere" a început, se zice, încă din perioada anilor 60-70 când un val de persoane, curente și tendințe spirituale au luat naștere sau s-au extins din zonele cu o mai mare amprentă spirituală, catre zonele vestice, dominate de latura precisă, stiințifică, logică, toate acestea fiind dealtfel aspecte ale folosirii părții stângi a creierului.
În toată această perioadă a crescut foarte tare numărul persoanelor care au aderat la astfel de curente, oricare ar fi fost motivele lor, dar toate în esență au simțit undeva dincolo de minte că în toate acestea este un mare adevăr. Dealtfel, mari grupări mistice au început să lase să "transpire" în afară informații bine ținute secrete în trecut și amintim aici Kaballa, Masoneria, organizații păstrătoare ale înțelepciunii hermetice, etc.
Tot în această perioadă au apărut și așa numiții copii indigo sau copiii de cristal, despre care se spune că ar fi spirite evoluate întrupate în această perioadă pe Pămant pentru a ajuta omenirea în trecerea acesteia în noile vibrații.
De asemenea, se spune că trecerea nu s-a intenționat a fi apocaliptică ci cât mai lină și mai cursivă posibil. Cu cât omenirea își realizaează mai devreme și mai clar potențialul și situația, cu atât mai ușoară va fi trecerea. Totuși se pare că o parte a oamenilor care nu se adaptează noilor vibrații (în care frica și suferința nu își mai au pur și simplu locul) este posibil să perceapă această trecere ca apocaliptică. Aceleasi surse avansează ca posibila și o perioada de criza însă aceasta nu poate îndrepta decât la atenție și la dorința de evoluție.

   În concluzie, acestea sunt în mare ideile cunoscute referitoare la această perioadă, însă, pentru a-mi păstra obiectivitatea, observ ca fapt întărirea tendințelor spirituale și înmulțirea persoanelor care se gândesc foarte serios la acest lucru, sau chiar au un mod de viață în acest sens, inclusiv eu sau voi cei care ați ajuns să citiți aceste rânduri.
Eu, prin adevărul pe care il simt legat de evoluția spirituală și sfârșitul suferinței, am ales în mod deliberat să creez acest blog unde voi sintetiza, într-o manieră cât mai obiectivă posibil, informațiile existente în acest moment, în speranța că vor fi la un moment dat de folos cuiva.
Întrucât toți suntem egali ca potențial și suntem UNU în spirit, orice dezacord, completare sau orice altă atitudine pertinentă este permisă și încurajată în comentariile acestui blog.

   Pentru a sublinia că nimic ce poate fi exprimat nu poate avea valoare de adevăr absolut ci numai ceea ce ajungi să simți prin dorința sinceră de a-l găsi, închei acest articol cu două fragmente din înțelepciunea lui Gautama Buddha:

"Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină."
"Se pot face două greșeli pe drumul spre adevăr: a nu merge până la capat și a nu începe."

0 Comments: