miercuri, 18 noiembrie 2009

Bucuria și onoarea de a fi tu însuți

Dacă întrebi pe cineva cine este, cel mai probabil îți va răspunde cu un nume, o profesie, un statut social, un set de principii și o poveste de viață.
Fără îndoială că toate aceste aspecte și-au pus de-a lungul timpului amprenta asupra ceea ce este persoana respectivă la un moment dat, dar nu este nici pe departe întregul adevăr.
Dacă te rezumi doar la un număr de concepte probabil vei avea senzația că cel care ești acum este aceeași persoană cu cea care erai cu 3 zile în urmă.
Cum ar putea fi asta posibil? În acest interval se puteau întâmpla o mulțime de evenimente care să te facă să nu mai fii aceeași persoană. Și cu siguranță s-au și întâmplat.
Cu fiecare persoană pe care o cunoști, cu fiecare eveniment la care participi, cu fiecare obiect pe lângă care treci, te schimbi. Chiar și o carte sau un ziar au același efect. Cu fiecare rând pe care îl citești devii altcineva.
Atunci când îți dai voie să observi cu adevărat un obiect sau un peisaj din natură, acesta are asupra ta un efect poate ușor diferit decât l-ar avea descrierea făcută de altcineva asupra aceluiași obiect sau peisaj.
Simbolurile și cuvintele nu sunt seci, poartă cu ele încărcătura emoțională și spirituală a celui care le-a creat. În momentul în care parcurgi acele rânduri preiei deja o mare parte din trăirea aceluia și, cu toate că o treci prin propriile tale filtre, îți dai seama că ceea ce rezultă nu îți aparține în întregime.
În adâncul ființei tale ai capacitatea de a converti simboluri în vibrații, cuvinte în sentimente, idei în trăiri.
Începi să citești și simți cum cuvintele transcend stadiul de concepte și se transformă în vibrații interioare care ajung să rezoneze cu cele mai profunde și mai intime elemente ale ființei tale. O idee, fie ea plăcută sau neplăcută, se transformă într-o adiere proaspătă ce te traversează, lăsând în urmă o amprentă unică ce te-a schimbat pentru totdeauna.
Fiecare element cu care vii în contact în fiecare moment te schimbă. În fiecare moment ești altcineva decât cel care erai în momentul anterior. Pe lânga faptul că esti unic, original și irepetabil, ești unic în fiecare moment al vieții tale. Existența însăși este unică în fiecare moment al ei. În momentul în care, din comoditate sau din frică, reacționezi conform unor tipare anterioare prestabilite nu poți fi decât o copie falsă a celui care erai altădată. Dă-ți voie să te schimbi, să fii în fiecare moment cea mai originală versiune a ta, la a cărei creație a contribuit întreaga existență. Bucură-te pentru ceea ce ești și nu încerca să ascunzi asta.
Mulțumește existenței că participă la evoluția ta în fiecare moment. Savurează ceea ce ești și ceea ce este în fiecare moment pentru că în momentul următor nici tu nici ceea ce te înconjoară nu veți mai fi la fel.
Când te uiți în jur cu intenția de a observa cu adevărat ceea ce te înconjoară ai posibilitatea să observi unicitatea fiecarui element și fiecarui moment și să le apreciezi cu adevărat. Tot ceea ce este, este acum și este unic. Celebrează fiecare moment penru că de fiecare dată celebrezi ceva nou.
Cum ai putea să nu fii mândru și recunoscător că poți fi ceea ce ești în fiecare moment, că ai capacitatea de a te folosi de tot ceea ce este pentru a evolua și pentru a deveni o mai bună versiune a ta? Cum ai putea să nu te bucuri de o așa oportunitate și capacitate de a alege?
Mulțumește-ți ție pentru ceea ce ești și mulțumește-le celorlalți cu ai căror ajutor tu devii mai bun în tot ceea ce faci. Fii fericit și dă voie existenței să se exprime prin tine în mod natural pentru că în realitate nu există nimic de care ți-ar putea fi frică și nimic ce ai putea greși.
Într-un final nimic din ce ai nu vei putea păstra pentru că toate aparțin acestui plan al existenței. Tot ce poți face este să te folosești din plin de privilegiul pe care îl ai pentru că te afli aici o perioadă de timp și să înveți tot ce se poate învăța pentru binele și evoluția ta și a celor din jur.
Orice vis pare real atât timp cât încă visezi, uneori însă ai posibilitatea să realizezi că totul e doar un vis chiar dacă încă faci parte din el. Acest fenomen este numit de unii trezire. În momentul când un număr suficient de mare de oameni se vor trezi atunci va dispărea identificarea cu formele și visul comun numit "perioada de viață" se va transforma dintr-un coșmar într-un vis frumos.

0 Comments: